gradina cu flori
Garoafe albe angro
Cod furnizor: ART-39
Categorie: Garoafe
Цвет:
ОТ 18 MDL

Зарегистрируйтесь или войдите, чтоб видеть цену
Descriere

Garoafe albe angro in Chisinau

Garoafe albe. Garoafa are frunze ascutite, lanceolate, de culoare gri-verzui, asezate de-a lungul tulpinii; frunzele se intorc usor in afara. Florile pot fi parfumate, simple sau duble, de mai multe culori. Garoafele sunt extrem de apreciate pentru rezistenta lor crescuta (chiar si 4 saptamani iarna). In cultura, garoafele albe sunt asociate in principal cu momentele triste ale vietii, cand rezistenta lor crescuta duce mai mult timp tristetea si regretul celor ramasi in viata.

Garoafele au fost descoperite in Orientul Indepartat, sunt mentionate pe parcursul intregii mitologii romane si au fost mentionate istoric pentru intaia oara de catre Plinius, in anul 50 e.n. Garoafele au inceput sa fie cultivate sistematic in secolul XIII, de catre calugarii catolici. La loc de cinste in civilizatia veche greaca, garoafele au devenit un simbol al romanilor in perioada de glorie a imperiului. Ele erau cunoscute si sub numele de florile lui Jupiter unul dintre cei mai admirati zei romani.

Conform unor superstitii, garoafele pot ghici viitorul. In Coreea, un manunchi de garoafe era asezat in parul unei fete , iar ordinea in care se ofileau acestea reprezenta un indiciu al destinului purtatoarei: daca mai intai se ofilea floarea amplasata dedesupt , fata urma sa fie nefericita intreaga ei viata; daca se vestejea floarea de deasupra, era de asteptat ca anii din urma ai vietii ei sa fie foarte dificili; daca se ofilea garoafa aflata in mijlocul manunchiului, anii din perioada de mijloc ai vietii ei se prevesteau a fi plini de incercari.

Produs recomandat
ID - ART-30
ОТ 22 MDL
ID - ART-31
ОТ 22 MDL
ID - ART-26
ОТ 32 MDL
ID - ART-39
ОТ 18 MDL
ID - ART-40
ОТ 18 MDL
ID - ART-41
ОТ 18 MDL